Polaroids voor in je portfolio

article photo

Dus je wilt aan het werk gaan als model.. TOP! Maar hoe begin je zonder foto’s?
Zonder dat je shoots of opdrachten hebt gedaan, moet je toch een zo duidelijk mogelijk beeld van jezelf presenteren. Het antwoord is verbazingwekkend simpel: Polaroids! Ook als je al wel professionele beelden van jezelf hebt, is het altijd handig om een aantal natuurlijke foto’s van jezelf te kunnen tonen. Hierdoor krijgen opdrachtgevers een beter beeld van je en maak jij meer kans om gespot te worden.

Polaroids..?

Je kent ze wel, die kleine vierkante fotootjes met zo’n witte rand er omheen die er bijna altijd overbelicht uit komen rollen. Nou zijn de Polaroid-camera’s bijna niet meer te verkrijgen, maar in de modellenwereld bestaat de term nog wel. En we bedoelen dan ook gewoon: “simpele en snelle foto’s”. Dus doe geen moeite om zo,n Polaroid camera bij de kringloopwinkel weg te toveren. Je kunt gewoon je moderne, superdeluxe camera of telefoon gebruiken! Het gaat er om dat het simpele maar duidelijke foto’s worden.

Voorbereiding is het halve werk

Simpel en duidelijk dus… Dit is belangrijk voor een opdrachtgever om een goed beeld van je te krijgen.

-Draag geen make up. Zo is je gezicht het beste te beoordelen. Wanneer je modellenwerk gaat doen, word er ook van je verwacht dat je make-uploos op de locatie komt.
-Draag ondergoed, zwemkleding of een simpele, strakke top en jeans. Het is belangrijk dat ook je lichaamsverhoudingen goed te zien zijn.
-Draag geen sieraden of andere afleidingen. Het gaat puur en alleen om jouw uiterlijk. Niet om je styling-kunsten (die ongetwijfeld fantastisch zullen zijn).
-Zorg dat je er verzorgd uit ziet. Geen half gelakte nagels, weken oude pleisters of vette haren.
-Voor de dames en heren met lang haar, zorg dat dit niet teveel in je gezicht hangt en dus ook je kaaklijn goed te zien is.

Schiet maar raak

Regel nummer 1: Laat iemand anders de foto’s maken of gebruik een statief! Hoewel er hele creatieve exemplaren tussen zitten, zijn selfies toch een absolute DON’T als het om modellenwerk gaat. Maak de foto’s voor een rustige achtergrond.

Dus, je vader/moeder/buurvrouw of statief staat klaar om wat kiekjes te schieten. Wring jezelf niet in moeilijke poses, maar neem een natuurlijke houding aan. Zorg dat je rechtop staat en lach niet te overdreven. Meestal worden er meerdere Polaroids bij elkaar gezet maar de volgende 3 moet je in ieder geval hebben:
– een foto van je voorkant
– een foto van je profiel (zijkant van je gezicht)
– en een foto van je hele lichaam, van top tot teen.
Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor je verzameld.

Schiet maar raak!

model model