Hoe word je een beter model?

article photo

Je bent net gestart als model en wellicht heb je al een aantal opdrachten gedaan (of misschien ben je nog op zoek). Veel vrouwen willen model worden en er is dus meer dan genoeg concurrentie. Als je echt door wilt breken, zul je ervoor moeten zorgen dat modellenbureaus jou willen. Maar hoe word je nu een beter model? In dit artikel geven we je 5 handige tips.

1. Zorg ervoor dat je breed inzetbaar bent

Waarschijnlijk heb je jezelf al één of enkele poses aangeleerd. Deze poses zullen perfect passen bij sommige opdrachten, maar bij andere opdrachten totaal niet. Als je ervoor zorgt dat je veel verschillende poses aanleert, ben je inzetbaar voor een stuk meer opdrachten. Zo vergroot je je kans in de markt. Blijf jezelf dus uitdagen en zorg voor variatie!

2. Leer elegant bewegen

Het is belangrijk dat je als model met een natuurlijke elegantie beweegt. Niet iedereen heeft dit in zich, maar gelukkig is dit ook aan te leren. Zorg er ook voor dat je goed op hakken kunt lopen, want dit is ook van groot belang als je modellenwerk wilt gaan doen.

3. Zorg dat je zelfverzekerd en professioneel overkomt

Als model moet je natuurlijk zelfverzekerd overkomen. Indien je niet zelfverzekerd bent, kun je dit opbouwen. Wees echter wel geduldig, want dit ontstaat niet in een paar dagen. Zorg er ook voor dat je de juiste professionals om je heen hebt die samen met jou kunnen werken aan je zelfvertrouwen. Wees ook niet arrogant, maar gedraag je altijd vriendelijk.

Ook is het belangrijk dat je professioneel overkomt als (aanstaand) model. Zorg ervoor dat je goed Nederlands spreekt en dat je spelling en grammatica in je e-mails en chatberichten ook helemaal klopt. Probeer zowel online als in het echt altijd een goede indruk achter te laten.

4. Promoot jezelf

Sommige modellen hoeven niet aan promotie te doen, omdat ze gescout worden. Deze kans is echter niet zo groot en daarom is het belangrijk dat je jezelf promoot. Dit kun je doen op internet via Modellenspot, je eigen portfolio website en via social media. Meld je daarnaast ook aan bij modellenbureaus en/of castingbureaus.

5. Eet gezond

Gezond eten heeft enorme voordelen voor ons lichaam. Het zorgt er niet alleen voor dat je een goed figuur krijgt, ook je huid gaat bijvoorbeeld meer stralen. Belangrijk is dat je wel voldoende blijft eten en jezelf dus niet op een crash dieet zet. Misschien val je dan wel kilo’s af, maar je zult er minder gezond uit gaan zien. Eet dus gezond, voldoende en gevarieerd!

6. Sport regelmatig!

We weten allemaal dat sporten goed is voor ons figuur. Niet alleen kunnen we hiermee een aantal overtollige kilo’s kwijtraken; we bouwen ook wat spieren op en ons figuur wordt dus strakker. Daarbij is sporten ook nog eens goed voor je humeur en geeft het je gezondheid een boost.

Wil jij jezelf meer zichtbaar maken in de modellenwereld?
Meld je dan gratis aan bij Modellenspot en plaats je portfolio online!