7 tips voor een mooie huid

Als model is het belangrijk dat je een mooie huid heb. Er zijn verschillende factoren die een negatieve invloed hebben op je huid. Daarnaast zijn er ook een aantal middelen die zorgen voor een mooiere huid. In dit artikel geven we je 7 tips voor een mooie huid!

1. Leef gezond

Slecht eten, stress en onvoldoende slaap zijn allemaal factoren die je huid minder mooi maken. Als je een mooiere huid wilt, is het dus van belang dat je gezond leeft. Zorg er dan ook voor dat je een gezond en gevarieerd voedingspatroon hebt en dat je elke nacht minstens zeven uur slaapt. Probeer ook stress zoveel mogelijk te vermijden en beweeg dagelijks minstens een half uur.

2. Onderzoek welk huidtype je hebt

Het is van belang om te weten wat voor huidtype je hebt. Op die manier kun namelijk de juiste verzorgingsproducten voor jouw huid uitkiezen. De verschillende huidtypen worden in de basis ingedeeld in droog, vet en gemengd.

3. Stop met roken

We weten allemaal dat roken heel ongezond is, maar niet iedereen weet dat het ook een zeer negatieve invloed heeft op de huid. Het zorgt er namelijk voor dat er minder zuurstofrijk bloed naar de huid wordt vervoerd, waardoor de veroudering van de huid enorm wordt versneld. Als je rookt, is het dus belangrijk om te stoppen!

4. Reinig je huid regelmatig

Dagelijks komen er vervuilde stoffen uit de lucht op ons gelaat terecht. Je kunt deze stoffen verwijderen door je huid regelmatig te wassen. Was je huid met water en één keer per dag met een mild reinigingsproduct.

5. Houd je cosmetica schoon

Zorg ervoor dat je je make-up borsteltjes en kwasten regelmatig schoonmaakt. Oude make-up is namelijk niet goed voor onze huid. De borsteltjes en kwasten gaan uiteindelijk ook vol zitten met bacteriën en dit smeer je dan steeds weer op je huid. Probeer het grootste gedeelte van je make-up ook aan te brengen met wattenstaafjes of met gewassen handen.

6. Ga niet aan je gezicht zitten

Het kan soms heel verleidelijk zijn om een puistje open te knijpen of aan jeukende plekjes op je huid te krabben. Het is echter aan te raden om dit zoveel mogelijk te vermijden. Je handen bevatten namelijk veel bacteriën en hierdoor kun je nog meer last krijgen van mee-eters en puistjes. Daarbij kunnen er door het openkrabben of uitknijpen van plekjes of puistjes ook littekens ontstaan.

7. Vermijd teveel blootstelling aan de zon

Korte blootstelling aan de zon is goed voor ons, aangezien ons lichaam dan ook vitamine D aanmaakt. Het is echter belangrijk dat we niet te lang achter elkaar in de zon zitten, zeker niet tussen tien uur ’s ochtends en twee uur ’s middags wanneer de straling het hevigst is. Teveel blootstelling aan de zon zorgt er namelijk voor dat het verouderingsproces van de huid wordt versneld.
Vond je dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden via de social media knoppen hieronder!

Like this post?
Share it with your friends!

People Who Like Thisx

Loading...